Wilke Durand
Als er één ding is, dat in het oog springt bij het lezen van het Curriculum Vitae van Wilke Durand, is het wel haar veelzijdigheid. Ze werkte de afgelopen 20 jaar niet alleen als actrice maar ook als voice over en scenarioschrijver en laat zich binnen die vakgebieden van vele kanten zien. Met name bij het luisteren naar Wilke’s stem komt die veelzijdigheid heel duidelijk naar voren. Het zou te ver voeren alle radio- en televisie commercials, waarbij de afgelopen 15 jaar van haar stem gebruik gemaakt werd, op een rijtje te zetten. Ook zou het wat overdreven zijn alles wat zij met haar stem kan, hier op te sommen. Luister maar gewoon en je zult het met me eens zijn: ze kan er echt veel mee, met die stem. In het kort haar levenswandel:

Na twee jaar aan de Toneelacademie te Maastricht gestudeerd te hebben, debuteerde Wilke in 1982 als Margot in het Theaterstuk ‘Het Dagboek van Anne Frank onder regie van Jeroen Krabbé.

In de jaren die volgden speelde ze in verschillende theater- en televisie produkties, waaronder ‘Amadeus’ onder regie van Willem Nijholt en de solovoorstelling ‘Een Avondje Germaine’ onder regie van Willeke van Ammelrooy.
meer >>  

Sluit scherm